Openingstijden:

Maandag 13.00 - 17.00
Dinsdag 9.00 - 17:00
Woensdag 9.00 - 14:00
Donderdag 9.00 - 17.00

 

Tuina therapie

Tuina 

Wat is Tuina?

Letterlijk betekent Tuina (Twiena) ”duw en pak”.
Tuina is een al eeuwenoude Chinese lichaamsmassage
D.m.v. verschillende massagetechnieken wordt de bloedsomloop en de lymfe gestimuleerd en zorgt de massage ook voor doorstroming van (geblokkeerde) energie (Qi).
Deze massage heeft een diepe en krachtige werking. Het brengt het lichaam in balans en stimuleert de circulatie van qi, bloed en de vloeistoffen
Het is een heel goede massage ter preventie van klachten en kan verlichting
of zelfs oplossing van de volgende klachten geven: problemen van het bewegingsapparaat zoals rug- en nekklachten, frozen shoulder en rsi-klachten, spijsverteringsproblemen, stress en ademhalingsproblemen. Burnout, migraine, menstruatieklachten en overgangsklachten.
 

Intake gesprek

Wanneer U voor de eerste afspraak binnen komt en u kiest niet voor een ontspanningsmassage begin ik met een intakegesprek.
Dit houdt in:
  • Het stellen van een aantal vragen over uw klachten
  • Het bespreken van uw eet- en leefgewoonten
  • Een pols- en tongdiagnose
We sluiten de eerste sessie af met een korte massage.
Aan de hand van het intake gesprek stel ik een behandelplan op om uw specifieke klachten te verlichten. In overleg worden een aantal afspraken gemaakt en na 6 afspraken wordt er besproken of er nog meer behandelingen nodig zijn of wordt er geconstateerd dat de klachten sterk verminderd of zelfs verdwenen zijn.
 Tijdens de behandeling maak ik een keuze uit de onderstaande technieken:
Voetreflex- en/of Tuina massage, moxa behandeling, Cupping en/of Guasha.
Eventueel adviseer ik een aantal Yoga houdingen en geef ik voedingsadviezen.
 
Zo tracht ik d.m.v. massage, dieet- en/of bewegingsadviezen uw energie weer in balans te brengen of te herstellen en u zo weer het gevoel te geven dat u beter in uw vel zit.